Over ons

Mijn naam is Corina van Gemert en samen met Jeroen en mijn zoon Ivar woon ik in het gezellige Beuningen, onder de rook van Nijmegen.

Na verschillende honden rassen gehad te hebben kwam ik op de hei een vrouw tegen, genaamd Monique Du Bois. Zij liep daar met haar eigen 3 honden en we kwamen in gesprek over de Australian Shepherd (het ras van haar 3 honden), ook wel Aussie genoemd.
Vanaf dat moment wist ik het zeker, dit ras past perfect bij mij.

Hierna ben ik via haar in contact gekomen met Manon, een fokker van de Australian Shepherd.
Daar een jaar op de wachtlijst gestaan te hebben kwam in 2016 mijn  eerste Aussie genaamd Ace.
De jaren daarna heb ik kennis opgedaan en informatie vergaard over het ras en het fokken met dit ras.

Inmiddels zijn wij in het bezit van 2 Australische Herders. De oudste wordt in april 2022 3 jaar, Vida heeft afgelopen november haar 1ste nest gehad van 7 prachtige pups. Onze 2de genaamd Mel is een geïmporteerd teefje die vanaf september bij ons in huis is.

Het zijn 2 prachtige honden, maar oh zo verschillend qua karakter. Waar de 1 heel veel werk was om op te voeden, is de ander weer wat makkelijker. De eigenschappen die ik geweldig vind van dit ras zijn, speels, ondeugend, leergierig(wat ook zeker een valkuil kan zijn)en baas gericht maar ook eigenwijs, felheid en bij tijd en wijlen nukkig.

Wij fokken volgens de regels van de rasvereniging ASCN (Australian Shepherd Club Nederland). Wij zijn aangesloten bij de ASCN, RVB (Raad van Beheer) en ASCA (Australian Shepherd Club Amerika).